Sodininko kampelis: 3 praktiški sprendimai

Patarimų, kaip racionaliai sutvarkyti sodininko kampelį, kuriame kartais darbuojamės, laikome sodo įrankius ir kitus aplinkai tvarkyti reikalingus reikmenis, galima rasti daug. Taip, jie praktiški, dažnai net originalūs, bet netgi pritaikius juos sandėliukui, pašiūrei ar verandai kažko lyg trūksta. Rodos, tvarka bei sistema itin buitiškoje patalpoje yra, tik stinga jaukumo ir nesinori čia būti... Tad siūlome keletą idėjų, kaip įrengti sodininko kampelį, kad jame darbuotis būtų ne tik patogu, bet ir smagu.

Kaip matote pagridinėje nuotraukoje, sprendimų gali būti pačių įvairiausių, pavyzdžiui, lentynos ant kopčėčių. Ten, kur trūksta jaukumo bei gražių aksesuarų (lauko pašiūrėje, verandoje ar kitame namų užkampyje), perkelkite kambarinius augalus, čia jie sėkmingai praleis šiltąjį sezoną. Juk vasarą kambarinėmis gėlėmis nebereikia tiek rūpintis, šviesos joms tikrai užtenka. O vietos joms sudėti atsiras, sukonstravus originalas lentynas iš kopėtėlių. Tereikia tarp pakopų perkišti keletą lentų, ir vieta paruošta. Nuėmus vazonus su augalais, kopėtėles vėl galėsite naudoti pagal tiesioginę paskirtį.

Shutterstock

Pavasarį tvarkydami lauko gėlyną ar daržą į vazonus susodinkite augalus, kuriems tuose gėlynuose, lysvėse pristigo vietos. Jie gali būti skirti ne tik netikėtai ištuštėjusiam sodo kampui, bet ir ūkinio pastato interjerui papuošti.

Vida Press

Ne tik įvairiausios panaudotos skardinės nuo maisto produktų tinka varžtukams ir vinukams laikyti, bet ir seni baldai gali įgyti naują vertę. Stalas (indauja, komoda...), kurio niekur kitur pritaikyti jau nepavyktų, gali būti skirtas sodininko darbo vietai įrengti – čia bus ką veikti, kai lauke pliaupia lietus arba kai nesinori namuose persodinti gėlių. Po stalu telpa daug įvairiausių dėžių ir krepšių, kurie nebesimaišo po kojomis, o jei apačioje yra lentyna, nebereikia jos tvirtinti ant sienos.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis