Patarimai, kuriuos pasitelkus greitai ir be vargo nuo plastikinių palangių pašalinsite nešvarumus

Daugumos namuose – plastikiniai langai. Tikėtina, kad nenorėdami trikdyti kompozicijos prie baltų plastikinių langų priderinote palangės, pagamintas iš itin paplitusio polivinilchlorido (PVC). Be jokios abejonės, šis pasirinkimas atrodo švarus ir šiuolaikiškas, tačiau nuo tokių palangių nešvarumus pašalinti dažnai nėra lengva.

Plastikinės palangės privalumų turi tikrai nemažai: jos nenublunka, nesideformuoja, joms nereikia specialios priežiūros. Tam, kad būtų išsaugotas pirminis tokios palangės vaizdas, pakanka užtikrinti švarą. Dalis tokių palangių gaminama iš lygaus ir blizgaus plastiko, o kitos būna pagamintos iš matinės grublėtos dangos. Ant abiejų rūšių palangių susikaupia pačių įvairiausių nešvarumų.


Kartais norint atsikratyti šių nešvarumų pakanka paviršius pavalyti šluoste su specialia valomąja priemone, bet kai kuriais atvejais to nepakanka. Egzistuoja daugybė priemonių, skirtų cheminiam plastiko paviršių valymui. Ant tokių priemonių rasite užrašą, reiškiantį, kad konkreti priemonė yra tinkama plastikui valyti. Ne ką prasčiau plastikinėms palangėms valyti tiks stiklo valymo priemonės.


Tačiau veiksmingą valomąją priemonę be didesnių vargų paruošite patys, sumaišę šiek tiek skalbimo miltelių su nedideliu kiekiu vandens. Masė tirštumu turi būti panaši į košę. Vietoje miltelių puikiai tiks koncentruotas muilo tirpalas.


Palangėms iš plastiko valyti kuo puikiausiai tiks ir dantų milteliai ar kreida. Šios medžiagos nepalieka pėdsakų ar įbrėžimų net ir ant blizgių palangių paviršiaus. Prieš naudodami šias priemones palangės paviršių pavalykite sausa pašluoste ir tada tepkite dantų miltelių ar kreidos tirpalo. Palikite priemonę išdžiūti ir tada pašalinkite. Kartu su tirpalu bus pašalintos ir dulkių dalelės, giliai įsiskverbusios į nelygų palangės paviršių.


Jei ant palangių likę įsisenėjusių nešvarumų, su jais susidoroti padės soda ir actas. Berkite sodos ant dėmės, kempinę suvilgykite acto tirpalu ir imkitės valymo darbų. Atliekant šią procedūrą svarbu rankas apsaugoti guminėmis pirštinėmis. Nepamirškite, kad stipraus poveikio rūgštys gali pažeisti plastiką, todėl naudokite tik nuosaikaus veikimo medžiagas.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis