Kaip prižiūrėti ir skalbti paklodes, kad jos tarnautų ilgiau

Atrodytų – kas gi nemoka skalbti paklodžių: įmeti į skalbimo mašiną, įjungi ir viskas. Vis dėlto net ir toks visiems pažįstamas darbas turi savų niuansų, į kuriuos derėtų atsižvelgti, jei norite, kad paklodė neišbluktų, išliktų minkšta ir švelni bei neprarastų kitų savo gerų savybių, dėl kurių ją ir įsigijote.

Nors paklodės nėra kojinės ar apatiniai, kuriuos dėvime kasdien, vis dėlto, ant jos mes kas naktį miegame, todėl skalbti ją reikia bent kartą per dvi savaites.

Skalbimo dažnumas priklauso nuo žmogaus – vienas paklodę norės skalbti kartą per savaitę, o kitam gali užtekti ir vieno karto per mėnesį. Kad ir kaip dažnai ar retai skalbtumėte savo paklodes, svarbiausia yra tai, su kuo jas skalbiate. Ekspertai rekomenduoja paklodes skalbti atskirai nuo drabužių. Geriau surinkti kelias paklodes ir skalbti jas kartu, nei sumesti į skalbyklę džinsus, paklodes ir rankšluosčius. Įvairi tekstilės tekstūra, dažai ir kiti dalykai gadina paklodes, jos gali net pakeisti spalvą, prarasti savo struktūrą ir sudilti, jei bendri skalbimai vyks dažnai.

Dar vienas svarbus dalykas yra temperatūra, kurioje skalbiate paklodes. Turėkite omenyje, kad aukščiausioje temperatūroje (90 laipsnių) žūva visos bakterijos, todėl šią funkciją rekomenduojama naudoti, pavyzdžiui, po ligos. Aukštesnėje temperatūroje geriau skalbti šviesesnių spalvų paklodes – taip geriau išsaugoma jų spalva.

Išskalbtas ir išdžiovintas paklodes rekomenduojama išlyginti – net jei tai atrodo nebūtina, nes miegant jos esą vis vien susiglamžys. Lyginti reikia, nes taip ilgiau išsaugosite audinio struktūrą ir sunaikinsite nepageidaujamas bakterijas.

Skalbiant paklodes derėtų nepamiršti dar vieno dalyko – neperkraukite skalbyklės, kitaip paklodės neišsiskalbs taip, kaip reikia.

Neretai ant paklodžių po kelių skalbimų atsiranda neišlyginamų klosčių – dėl to gali būti kaltas netinkamas skalbyklės režimas. Paklodes geriausia skalbti įjungus švelnų arba vidutinio stiprumo režimą, nejungiant centrifugos visu pajėgumu.

Jei naudojate džiovyklę, paklodes reikia džiovinti vienas arba su kitais panašios spalvos ir struktūros audiniais.

Pavyzdžiui, jei paklodes džiovinsite kartu su rankšluosčiais, nukentės plonesnis audinys, nes jis gaus daugiau karščio.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis