Įkvepiantys pavyzdžiai, kaip susikurti floristinę eglutę

Gruodžio mėnesį Vilniaus universiteto Botanikos sode vyko moksleivių floristinis konkursas „Žiemos švenčių belaukiant“, kuriame vaikai ir jaunimas kūrė įvairius floristinius darbus: kalėdinius žaisliukus, eglutes, koliažus, Advento bei kalėdinius vainikus.

Smagu ir malonu buvo stebėti kuriančius vaikus, o ypač, kaip išradingai ir originaliai jie panaudoja ne tik miško ir pievų dovanas – kankorėžius, šiaudus, samanas, šakeles, kerpes, sėklas, žiedus, spyglius ar lapus, bet ir įprastus, dažnai kasdien naudojamus daiktus bei maisto produktus: makaronus, kruopas, džiovintus apelsinus, riešutus, obuolius, medienos nuopjovas („ripkas“), audinius, siūlus bei kt.

Šį kartą labiausiai sudomino mažosios floristinės eglutės. Juk per didžiąsias metų šventes kiekvienam norisi originaliai ir skoningai pasipuošti namus arba darbo vietą. Tad semiamės idėjų iš kūrybingų vaikų, kurie mus moko, kaip iš natūralių, gamtos dovanojamų ir beveik nieko nekainuojančių medžiagų patiems susikurti šventinę ir mielą rankų darbo puošmeną.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis