Kaip pašalinti plaukų gniutulus iš vonios nuotekų angos

Vonios valymas neretai yra tikras iššūkis. Iššveisti vonią jau savaime nėra pats lengviausias darbas, o viską apsunkina nuotekų angoje susikaupę plaukai, kuriuos ištraukti nėra paprasta, bet ir palikti negalima, nes užsikimš vamzdžiai.

Nuotekų angoje susikaupusių plaukų valymo priemonėmis ar vandeniu, deja, nesunaikinsite, todėl nieko kito nelieka, kaip retkarčiais juos bandyti ištraukti. Pateiksime kelis patarimus, kaip tai padaryti lengviau.

Visų pirma, susiraskite gumines pirštines, pasiruoškite plastikinį maišelį ir servetėlių. Ištrauktus plaukus galėsite sudėti į maišelį ir išmesti, kad nedvoktų šiukšlių dėžėje (ištraukto plaukų gniutulo jokiu būdu nemeskite į unitazą!).

Jei įmanoma, nuimkite nuotekų groteles, kad susikaupusius plaukus ištraukti būtų lengviau. Vietoj to, kad į siaurą angą kištumėte pirštus, naudokite pagalbinius įrankius. Vienas iš jų yra replės – taip, tos pačios, kurios yra naudojamos atliekant remonto darbus. Jomis patogu suimti ir ištraukti plaukų gniutulą bei kitus nešvarumus. Jei anga nelabai gili, galite naudoti pincetą, jei gilesnė – dideles virtuvines žnyples.

Taip pat galima naudoti drabužių pakabą su kabliu gale, kuriuo patogu užkabinti ir ištraukti plaukus bei prie jų prilipusius nešvarumus.

Bet kokiu atveju, pagalbiniai įrankiai padeda ištraukti giliau įstrigusius plaukus, kuriuos sunku pasiekti pirštais. Vanduo vonioje geriau nutekės, o vamzdžiai nebus linkę užsikimšti, jei nuotekų angą reguliariai skalausite karštu vandeniu, kuris nuplaus visas nuosėdas. Dar rekomenduojama kartą per mėnesį į nuotekų angą įberti kelis šaukštus sodos, o tada po truputį pilti acto – masė ims putoti ir puikiai išvalys angą ir vamzdžius.

Svarbu! Kaskart pasinaudoję vonia ją išplaukite ir iššluostykite, kad į nuotekų angą pakliūtų kuo mažiau plaukų.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis