„Naminiai receptai“, kurie padės išvalyti plytelių tarpus

Plytelės – atspari grindų bei sienų danga, kurią galima rasti beveik kiekvieno iš mūsų namuose. Nors ši danga turi begalę pliusų, šiame straipsnyje pakalbėsime apie vieną nemalonų jos minusą – purvo kaupimąsi plytelių tarpuose. Pristatome kelis efektyvius būdus, kaip juos išvalyti, nenaudojant cheminių preparatų.

1 būdas – valymas su soda. Kalkių nuosėdoms, muilo likučiams ir dulkėms pašalinti gali užtekti paprasčiausios sodos. Pamerkite drėgną kempinę į indą su soda ir ja gerai išvalykite plytelių tarpus ir pačias plyteles. Soda veikia kaip švelnus abrazyvinis šveitiklis. Baigus valymą, telieka kruopščiai plyteles nuplauti šiltu vandeniu.


2 būdas – valymas su actu. Actas yra vienas iš universaliausių ir efektyviausių natūralių valiklių. Jo rūgštis puikiai kovoja su pelėsio, miltligės ir kai kurių kitų bakterijų atsiradimu. Jis taip pat gerai pašalina muilo nuosėdas, kalkes, vandens dėmes ir t.t.. Sumaišykite lygias dalis acto ir vandens, supilkite šį mišinį į buteliuką su purškiančiu antgaliu ir juo apipurkškite plyteles. Leiskite mišiniui kelias minutes pabūti ant plytelių ir tada kempine arba šepetėliu pradėkite šveitimą. Baigus darbą, belieka viską nuplauti šiltu vandeniu.


Shutterstock


Sudėtingesnėms dėmėms gali tekti sujungti šį veiksmą su anksčiau aprašytu valymu su soda. Tokiu atveju, pirma reikia sodos pasta (1 dalis vandens ir 3 dalys sodos) padengti plytelių tarpus, tada tas vietas apipurkšti acto ir vandens mišiniu. Įvykus cheminei reakcijai, reikia palaukti keletą minučių ir pradėti šveisti kempinėle arba šepetėliu. Baigus darbus, plyteles reikia gerai nuplauti vandeniu.


3 būdas – valymas citrinos sultimis. Citrinos sultys veikia panašiai kaip actas – dėl rūgštelės jos sukuria netinkamas sąlygas pelėsiui ir kartu puikiai šalina įvairias nuosėdas. Efektyviausiai ši priemonė veikia papildomai naudojant sodą.


4 būdas – valymas druska. Druska sunaikina vienaląsčius organizmus, tokius kaip pelėsis, juos dehidratuodama. Kad druska galėtumėte padengti plytelių tarpelius, pirmiausia reikia juos sudrėkinti, tai galima padaryti drėgno skuduro pagalba. Sudrėkintus tarpelius reikia padengti druska, tada imtis šveitimo šepetėliu. Druską tarpeliuose geriausia palikti per naktį, o viską nuplauti kitą rytą.


5 būdas – valymas boraksu. Boraksas – natūralus mineralas, kuris yra išgaunamas sezoniniu druskos ežerų išgarinimo metu. Šis mineralas yra šarminis, jo pH yra 9,3, todėl jis yra toks veiksmingas valant, dezinfekuojant ir dezodoruojant. Boraksą reikia naudoti tuo pačiu būdu, kaip nurodyta pirmame šio straipsnio valymo soda būde.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis