Namų tvarkytojos patarimai: būtiniausių valymo priemonių krepšelis

Dažnas reiškinys, pilnas krepšys buitinės chemijos. Po kelis tos pačios rūšies valiklius, tik skirtingų prekinių ženklų. Žmonės bando vienus, kitus, saugo, neišmeta. Neretai nerasdami tinkamiausių savo namams, pasilieka viską, ką kadaise nusipirko. Jei jūs visus namus išvalote vienu valikliu, puiku. Jei visus paviršius nuvalote actu ar soda, nuostabu. Svarbiausia, kad liktumėte patenkinti rezultatu. Taigi, kokios valymo priemonės yra reikalingos namuose? Pateikiu svarbiausiųjų šešetuką. Tikiuosi, pravers.

1. Langų valiklis. Naudojamas stiklų, veidrodžių, dušo kabinų blizginimui. Durų, virtuvinių spintelių durelių ir kitų vandeniui atsparių paviršių valymui. Iš tiesų, tai priemonė, kurios sunaudojama bene daugiausiai. Praverčia visur, kur reikia paviršius palikti be pirštų anstpaudų, šuorų. Nepamirškite, kad priemonė turi būti kokybiška, be dažiklių, kurie gali palikti melsvas dėmes ir taip sugadinti valomą paviršių.

2. Priemonė riebaluotiems paviršiams valyti. Ji reikalinga, jei namuose turite paviršių, padengtų užsisenėjusiu riebalų sluoksniu. Priemonė tinkama ir gartraukio filtrų valymui, priklausomai, nuo jo tipo. Tirpdo riebalus. Nereikia paaukoti savo nagų grandymui.

Shutterstock

3. Kreminės konsistencijos valiklis. Puikus, jei jūsų metalinė virtuvės plautuvė apsinešusi ir pakeitusi spalvą. Naudingas ir esant akmens masės plautuvių, kaitlenčių, nerūdijančio plieno buitinės technikos paviršių nešvarumams valyti. Tinkamas šveisti prikaistuvių vidinius paviršius. Naudokite ypatingai mažai, nes skalsiai putoja ir panaduojus didelį kiekį valiklio, sunku nuplauti.

4. Kalkių valiklis. Lietuvoje, kieto vandens paliekamos kalkės, išties nemenka problema. Gadinamas estetinis vonios kambario vaizdas, o taip pat silpnėja ir vandens srovė tekanti dušo galvute ir čiaupu. Kalkes geriausiai valo rūgšties turinčios valymo priemonės. Deja, prekybos centruose retai sutiksi veiksmingų. Nors vieną radau, nuvalo puikiai.

Būkite atsargesni, kai rūgštinius valiklius naudojame ant chromuotų gaminių. Jų negalima naudoti ant natūralaus akmens paviršių, tokių kaip marmuras. Atvers natūralaus akmens poras ir paviršius sugadintas amžiams. Tik nenaudokite tokių valiklių iki galo neperskaitę naudojimosi instrukcijų. L

abai svarbu užpurškus palaikyti tik tiek, kiek nurodo gamintojas. Jei naudojate koncentruotą priemonę, būtina ją skiesti tam tikru kiekiu vandens. Nenaudokite ant nerūdijančio plieno buitinės technikos paviršių, jie nėra atsparūs rūgščiai. Svarbiausia, prieš naudojant perskaitykite naudojimosi instrukciją.

Shutterstock

5. Unitazo valiklis. Ten gyvena gausybė bakterijų, kurias privalome naikinti. Iš esmės, didžioji dauguma valiklių, labai panašūs. Svarbiausia, juos reguliariai naudoti ir unitazą gerai iššveisti šepečiu.

6. Grindų plovimo priemonė. Šią priemonę reikia rinktis atsižvelgiant į grindų tipą: parketas, laminatas, alyvuotos grindys, akmens masės, marmuro ir kt. Kad grindys tarnautų ilgai, rekomenduojama jas prižiūrėti tinkamomis priemonėmis.

Papildomos priemonės, jei turite paviršių reikalaujančių kruopštesnės priežiūros:

1. Nerūdijančio plieno paviršių valiklis;

2. Orkaitės ir grilio valiklis;

3. Televizorių ir kompiuterių ekranų valiklis;

4. Sunkiai nuvalomų dėmių valiklis;

5. Grindų plytelių tarpų valiklis;

6. Priemonė nuo pelėsio.

!!!SVARBU!!!

Prieš naudojant valymo priemones, perskaityti jų naudojimosi instrukciją. Neeksperimentuokite, nes galite ne tik negrįžtamai sugadinti savo namų paviršius, bet susižaloti patys. Juk tai cheminės medžiagos!

Atsižvelkite, ar priemonė nealergizuoja jūsų, šeimos narių. Ar valiklių kvapas nėra erzinantis ir intensyvus, trikdantis jūsų ramybę. Žinoma, rinkitės kokybiškus, saugius ir jums patinkančius produktus.

Daugiau Tomos tekstų skaitykite www.susitvarkyk.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis