Namų valymas: būtiniausių įrankių krepšelis

Pateikiame namų valymo reikmenų sąrašą, kuris padeda namus susitvarkyti greičiau ir kokybiškiau.

1.Siurblys

Nesvarbu, kokio gamintojo, svarbiausia, atitinkantis jūsų poreikius ir kokybiškai atliekantis savo darbą. Prieš plaunant grindis, pirmiausia jas nusiurbiame. Nesvarbu, ar plaunate grindis rečiau, ar siurbiate kiekvieną dieną. Pas ką namuose trepsi vaikai ar anūkai, smagiai vartosi šuo ar katė, supras apie ką kalbu.

2. Grindų plovimo šepetys

Svarbiausia jį pasirinkti atsižvelgiant į jūsų grindų tipą. Vieni tinkamesni parketui, kiti alyvuotoms grindims, treti plytelėms. Trijų skirtingų, žinoma, nereikia. Pasirinkite patogiausią sau. Grindų plovimo šepetys turėtų būti manevringas, tvirtas, gerai surenkantis ir surišantis nešvarumus. Labai svarbu, kad grindų plovimo šepečio šluostė gerai gręžtųsi, būtų plaunama skalbimo mašina, o susidėvėjus pakeičiama kita.

3. Kibiras

Jei grindų plovimo šepetys reikalauja atitinkamo kibiro, tuomet rinkitės pagal tai. Žinoma, su kibiru dviračio ištadinėti nereikia, bet rinkitės tvirtonolastiko, jie ilgaamžiai ir taip greitai neskyla, kaip plono plastiko kibirai. Galite turėti papildomai ir mažą kibirėlį, jį patogu nešiotis su savimi valant dulkes.

4. Mikropluošto šluostės

Namuose patartina turėti vieną komplektą šluosčių, 4-6 vnt. Kadangi jos ryškių ir skirtingų spalvų, paskirstykite, kuri šluostė, kurioms patalpoms ir paviršiams valyti. Po kiekvieno valymo jas išplaukite, kad būtų švarios ir nepaliktų dryžių ant valomų paviršių. Mikropluošto plaukeliai gerai surenka dulkes, todėl viena šluoste galite nuvalyti keletą paviršių. Šluostės, kurios yra lygiu paviršiumi, dulkių nesukabina, o jas velia ir velka valomu paviršiumi. Kempininės šluostės yra išimtis, jos taip pat gerai nubraukia dulkes.

Shutterstock

5. Šluostės blizginimui

Šios šluostės, atvirkščiai nei mikro pluošto, yra lygios, be šerelių. Lygus jų paviršius ant blizginamų paviršių neledžia palikti audinio plaukelių, todėl gerai sausina ir blizgina.

6. Kempinėlės su šiurkštuma

Naudojamos ne tik indų plovimui, bet ir šveitimui. Atkreipkite dėmesį, kad šiurkšios kempinėlių dalys yra kelių spalvų. Ant pakuočių dažnai pažymimas ir jų aštrumas. Juodos ar tamsiai žalios spalvos šiurkštumis yra labai aštrios, todėl jomis nevalykite vandens čiaupų, nerūdijančio plieno gaminių ar kitų subraižymams jautrių paviršių. Baltos ir kitų šviesių spalvų paviršių yra silikoninės ar kitų medžiagų, kurios ne tokios aštrios ir neraižo paviršių, bet puikiai šveičia bei yra saugiausios naudoti jautriems paviršiams.

Shutterstock

7. Dulkių šluotelė ilga rankena

Pagalbininkė dulkių nubraukimui nuo lempų gaubtų, paveikslų ir veidrodžių rėmų, durų staktų, grindjuosčių ir kitų sunkiai prieinamų paviršių. Labai rekomenduoju turėti namuose, taupyti savo laiką ir pagauti visus kabančius voratinklius.

8. Popierinis rankšluostis

Sakote, kam švaistyti pinigus? O aš sakau, kam pirkti popierinį rakšluostį, kuris telpa suspausti delne? Geriausias pasirinkimas, didelis rulonas, kuriame yra apie 600 lapelių. Užteks ilgai, o blizginimo ir nusausinimo reikalaujantys paviršiai, atrodys puikiai.

9. Langų valytuvas/nubraukėjas

Jau buvau rašiusi, kad tai vienas svarbiausių langų valymo atributų. Jei langų švara neduoda ramybės, įsigykite profesionalų nubraukėją. Panaudosite ne tik langams, bet ir nuolatinei dušo kabinos priežiūrai, nuo jos nubraukiant po maudynių likusius lašelius.

Patarimai. Jei nusipirkę valymo prietaisus ir likote nepatenkinti, nekaupkite jų namuose. Atiduokite, padovanokite ar parduokite, bet nesandėliuokite. Prieš pirkdami, pasiskaitykite atsiliepimus internete, geriausia užsienio puslapiuose, jei produktas atvykęs iš kitos šalies.

Shutterstock

Net jei turite tvarkytoją, namų tvarkymas niekur nedings iš jūsų gyvenimo, jei norite nuolat gyventi patogiai ir gražiai. Pasitikrinkite savo valymo įrankius ir priemones. Jie palengvina jums buitį, ar atvirkšciai, apkrauna. Pasirinkite dulkių siurblį ir grindų plovimo šepetį atsižvelgiant į savo ūgį, namų dydį ir apstatymą, kaip dažnai naudosite ar bus patogūs sandėliuoti bei naudotis. Nepamirškite, kuo šiuose įrankiuose mažiau papildomų funkcijų ar iš piršto plauštų naujovių, tuo daiktai tarnaus ilgiau ir atliks savo paskirtį.

Ir dar, užmeskite akį į prietaisų dizainą ir spalvą. Jei naudositės jais ilgai, geriau, kad džiugintų jūsų akį. Ir, žinoma, laikykite juos švariai.

Daugiau Tomos tekstų skaitykite www.susitvarkyk.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis