Esminiai patarimai, kaip įsirengti miegamąjį

Miegamasis turėtų būti šventovė – ramybės oazė po triukšmingos dienos, vieta pailsėti, nusivilkus darbo drabužius, jaukus kambarys, kuriame galima pažiūrėti filmą. Na, o visų pirmiausia, miegamasis turi būti patogi vieta miegui.

Nepaisant išvardintų argumentų, dauguma žmonių vis dar nemoka dekoruoti miegamojo. Labai dažnai į miegamąjį keliauja nereikalingi daiktai. Dažnai daugiausia dėmesio skiriame svetainei, virtuvei – patalpoms, kurias mato svečiai, o miegamąjį, kuriame praleidžiame trečdalį gyvenimo, ignoruojame.

Hastens

Jūsų dėmesiui – patarimai, kaip gražiai ir stilingai dekoruoti miegamąjį:

Pagrindas – baldai

Dažnas miegamųjų trūkumas – per daug baldų arba baldai, per dideli patalpai, arba ir viena, ir kita. Tegu miegamajame būna erdvės, tad pasirinkite patalpos dydį atitinkančius baldus, neapkraukite miegamojo.

Dažniausiai žmonės nori naktinio staliuko, spintelės. Apsvarstykite savo poreikius – jei mėgstate lovoje skaityti, mažutis staliukas veikiausiai netiks.

Nuspręskite, kur laikysite drabužius – ar jums reikia spintos, ar drabužinės? Ar spintoje ar drabužinėje pakanka vietos batams? Galite paskirti drabužiams dalį miegamojo, atitvėrę pertvara ar pakabinę užuolaidą.

Apgalvokite, kaip sustatysite baldus. Jei įmanoma, lova turi stovėti toliau nuo durų, ne prie pat lango. Daugumai žmonių patinka, kai lovos kojūgalis būna arčiau durų. Žinoma, jūs galite eksperimentuoti.

Hastens

Išmintingai investuokite

Galite skirti mažiau pinigų lovos užtiesalui, kilimui ir užuolaidoms, tik netaupykite čiužiniui, pagalvėms ar patalų užvalkalams. Pastarieji – gero miego garantas. Jei čiužinys ir pagalvės kokybiškos, jums neteks kęsti nugaros, kaklo, galvos skausmų. Patalai liečia jūsų kūną 8 valandas kasdien, tad jie turėtų būti geros kokybės. Geriausia – 100 proc. medvilnė, linas.

Hastens

Dėl to labai svarbu pasirinkti tinkamą lovą. Vienas iš ilgaamžiškiausių sprendimų – „Hästens“ lovos. Šioms lovoms suteikiama 25 metų garantija. Apie lovą reikia mąstyti ne kaip apie daiktą, o kaip investiciją į savo gyvenimą. Juk nuo miego kokybės priklauso fizinė ir psichologinė būsena, o tai paveikia mūsų sėkmę darbe ir džiaugsmą gyvenimui.

Miegamojo lovose yra pasitelkiamos tik ekologiškos medžiagos: jokių plėvelių, putplasčio, plastiko ar kitų nenatūralių dalių. Lovų rėmai gaminami iš švediškos pušies, o čiužinys iš lino, vilnos, medvilnės. Visos šios medžiagos yra sluoksniuojamos, tačiau pridėtinę vertę sukuria arklio ašutai. Prieš lovos gamybą ašutai yra plaunami, šukuojami, garinami – dėl to juose nebelieka jokių alergijos sukėlėjų. Gamintojai arklio ašuto plauką lygina su pralaidžiu vamzdeliu, kuris yra panašus į vėdinimo sistemą, dėl to tokioje lovoje miegantis žmogus visuomet gali justi tinkamiausią kūno temperatūrą. Tokios savybės ir kuria kitokią miego kokybę.

Hastens

Norint išbandyti šias lovas galima apsilankyti „Hästens“ parduotuvėje. Joje yra sukurta miego SPA. Kai žmogus apsilanko parduotuvėje ir išsako poreikius, jam siūloma pagulėti keliose lovose ir pajusti, kokio kietumo, struktūros lova jam yra tinkamiausia. Tik tuomet yra pasakoma kaina ir ateina metas apsispręsti. Be to, kiekviena lova gaminama pagal individualų užsakymą – pavyzdžiui, klientai gali paprašyti, kad skirtingose pusėse būtų ir kitoks čiužinio kietumas.

Išsirinkite spalvas

Jei esate vyturys, miegamajam rinkitės šviesesnes spalvas. Kuo rečiau keliatės anksti ryte, tuo tamsesnė, išraiškingesnė gali būti spalvų paletė.

Norintiems šiek tiek spalvų, bet jums prie širdies neutrali sienų spalva, spalvingumo miegamajam gali suteikti paveikslai arba spalvoti, ryškesni baldai, kurie būtų svarbiausi miegamojo akcentai.

Užuolaidos, pagalvėlės ir lovos užtiesalas – dar vienas būdas suteikti miegamajam spalvingumo, kaip ir ryškus lovos galvūgalis.

Patarimas – prieš dažydami sienas, nusipirkite lovos užtiesalą. Įprastai lengviau priderinti sienų dažus prie lovos užtiesalo nei atvirkščiai.

Hastens

Įsirenkite įvairaus ryškumo apšvietimą

Apšvietimas – labai svarbus dalykas miegamajame. Šviestuvas lubose būtinas. Ne mažiau svarbios lempos ant staliukų prie lovos. Jei dažotės miegamajame, virš veidrodžio reikės apšvietimo – sieninės lempos tikrai pravers.

Smagu įsirengti reguliuojamo ryškumo apšvietimą miegamajame. Blausesnė šviesa veikia raminamai, o prireikus ryškumą galima padidinti.

Jei miegamasis tamsokas, šviesos įneštų šviesios spalvos, šviesus medis, baldai su veidrodžiais. O jei miegamasis jums atrodo per šviesus, veiks atvirkštinis principas – tamsių spalvų baldai, matiniai paviršiai.

Hastens

Parinkite minkštų baldų, dekoro elementų

Pagalvėlės, pledai – lyg torto glaistas, nėra būtina, bet suteiks žavesio. Minėtoms smulkmenoms nereikia skirti daug pinigų. Pledus ir pagalvėles patartina keisti kas kelerius metus.

Jei miegamojo grindys medinės, jaukumo sutiks kilimas, o ir kojoms bus šilčiau. Šviesos nepraleidžiančios užuolaidos, ritininės užuolaidos yra nepigios, tad turėkite tai omenyje, planuodami biudžetą.

Hastens

Baigiamieji štrichai

Miegamojo dekoravimą užbaikite interjero smulkmenomis, meno kūriniais. Parinkite jūsų miegamojo erdvei tinkančių aksesuarų. Neperkraukite miegamojo – vienas dailus paveikslas, kelios nedidelės nuotraukos rėmeliuose – šių akcentų pakaks.

Daugiau informacijos: www.hastens.com/en

Užsakymo nr.: PT_74543436

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis