Paprasti būdai, kaip namuose sukurti minimalistišką interjerą

Minimalizmas suteikia galimybę išreikšti save be iššaukiamų aksesuarų ar neįprastų formų baldų. Jei jums patinka paprastumas ir griežtas dizainas, minimalizmas – tai, ko jums reikia. Kaip susikurti tokią atmosferą, pataria dizainerė Justina Lazdauskaitė iš daniškų baldų salono „BoConcept“.

1. Švelnios spalvos

Jei renkatės minimalistinį stilių, neišmarginkite kambario turkiškais raštais, venkite ryškių, akį rėžiančių spalvų. Įprasta rinktis baltą ir juodą spalvas. Spalvos gali būti kitokios, tik apsiribokite dviem spalvomis.

BoConcept nuotr.

2. Metalas, stiklas ir medžio akcentai

Tegu tekstūra ir spalvos būna paprastos. Metalas – nuosaikus akcentas spalvų schemoje, jis per daug neišsiskirs jūsų dekore ir ant sienų. Stiklas suteikia gilumo, stabilumo dizainui. Medis gali praversti, jei norite įnešti natūralumo į savo minimalizmą. Tik tebūnie jis glotnus, nupoliruotas, priešingu atveju suardys vientisumą kambaryje.

3. Venkite chaoso

Dabar pereikime prie derinimo. Auksinė minimalistinio kambario taisyklė – jokio chaoso. Pirmiausia tai reiškia, kad neturi būti per daug visokių smulkių niekučių ir pan. Peržvelkite savo turimus daiktus ir nuspręskite, ko jums reikia, o ko visgi – ne. Minimalizmas – gyvenimo būdas. Sienos turi būti tuščios, be gausybės niekučių ir gimtadienio balionų. Daiktus galite sudėti į pastelinių spalvų dėžes ir sustatyti jas į lentynas. Juk norite didelės, atviros erdvės? Dekoro ir asmeninių daiktų turi būti minimaliai.

BoConcept nuotr.

4. Dekoras

Dekoras turi būti paprastas. Baldai turi būti tokių spalvų, kad derėtų prie sienų, prie spalvų gamos. O jei baldai nereikalingi, tuomet nė nestatykite jų. Rinkitės tokias kėdes, kurios tilptų pastumti po stalu, arba nekristų į akis, pristumtos prie sofos. Tegu erdvė tarp didesnių baldų būna maksimaliai didelė. Minimalizmas – fizinė jūsų psichologijos išraiška. Erdvė, šviesa ir žmonės turi lengvai cirkuliuoti ir vaikščioti po kambarį, neužkliūdami už daiktų. Dekoracijos turi būti paprastos, susietos vienos temos. Jei kambarys kvadratinis, parinkite statulėles, meno kūrinius kvadratinių formų. Arba viskas turi būti švelnių formų.

BoConcept nuotr.

5. Šviesa

Ši sritis – tikras menas. Šviesa gali išryškinti minimalistinio kambario trūkumus arba pabrėžti žavų paprastumą. Saulės šviesa turėtų netrukdoma patekti į kambarį, mesdama kelis šešėlius. Esant išmoningam dizainui, net šešėliai kambaryje turi kristi su niekuo per daug nesikirsdami. Dirbtinis apšvietimas turi būti nuosaikus, švelnus, nerėžti akių.

6. Švarios, tuščios erdvės

Netvarka kelia sumaištį namuose. Minimalizmas ne tik įneša į namus tvarkos, bet ir yra kryptingas erdvių organizavimas. Tiesa, iš pradžių reikės surinkti daiktus, kurių jums nebereikia, na bet to rezultatas – erdvė ir ramybė. Kuo daugiau daiktų sudėkite į spintas, spinteles ar skoningas dėžes, daiktus ant stalo sustatykite ant padėklo.

7. Nepadauginkite spalvų

Daugybė spalvų namuose gali sukurti kakofonijos, o ne malonios gyvenamos erdvės įspūdį. Viena spalva ar keli artimi atspalviai sukurs namuose harmoniją. Jei pasirinkote vieną dominuojančią spalvą, nenukrypkite nuo jos, tegu visi pagrindiniai baldai būna tos spalvos.

BoConcept nuotr.

8. Minimalistinio dizaino pagrindas – balansas

Balansas – būtinas aspektas minimalistiniame dizaine. Pagalvėlės, meno kūriniai, lempos turi būti sudėlioti, sustatyti grupelėmis ar asimetriškai, vienoje pusėje. Jei pristigote idėjų, pavartykite žurnalų ar pasikonsultuokite su specialistu.

BoConcept nuotr.

9. Pastatykite centrinį akcentą – baldą

Jums patinka jūsų sofa? Tegu ji bus kertinis akcentas kambaryje. Minimalistiniame kambaryje vienas baldas turi būti pagrindinis akcentas, nuo kurio kiti daiktai tarsi spinduliais nusidriekia tolyn. Baldus, meno kūrinius ir visus daiktus statykite ir dėliokit vertikaliomis ir horizontaliomis linijomis.

BoConcept nuotr.

10. Sugrupuokite detales, akcentus – tai vienas iš kertinių minimalizmo bruožų

Užuot išdėliojus namų puošmenas po visus kambarius (lentynose, ant sienų ir pan.), patartina juos sudėlioti grupelėmis. Pavyzdžiui, sukabinkite paveikslus šalia vienas kito arba sustatykite aksesuarus vienoje vietoje.

BoConcept nuotr.

Daugiau informacijos: www.boconcept.com/lt-lt/

Užsakymo nr.: PT_74562412

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis