Išlaisvinkite vaizduotę virtuvėje

Pavasarį visuomet norisi permainų – ypač virtuvėje, kur praleidžiame tiek daug laiko. Nebūtina griauti sienas ar keisti baldus. Mūsų patarimai padės jums minimaliomis lėšomis virtuvę paversti stilingesne ir patogesne. Pakaks kelių malonių smulkmenų ir įėjus jums norėsis šypsotis. Tiesiog leiskitės vedami įkvėpimo ir paverskite virtuvę šeimos traukos centru.

Žvakių šviesoje vakarienė tik valgoma, ne gaminama

Tinkamai suplanuotas apšvietimas gali praplėsti jūsų virtuvės galimybes ir vizualiai padidinti erdvę. Ji taps jauki ir romantiška arba šviesi ir kupina šurmulio. Tereikia mažai, kad rastumėte ramybę ir... arbatinius šaukštelius.

IKEA

Jei šioje zonoje jus pasiekia natūrali dienos šviesa – esate laimės kūdikis. Tačiau dažniausiai prireikia ir funkcinio ar dekoratyvinio apšvietimo. Pagrindiniu šviesos šaltiniu gali būti kabantis centrinis šviestuvas. Vis tik, jį derinkite su natūralia dienos šviesa.

IKEA

Pravartu pasirūpinti ir funkciniu kriauklės, viryklės, šaldytuvo, maisto ruošimo vietos apšvietimu. Stalčiuose, spintelėse ir po jomis – tebūnie šviesa būtent ten, kur jos labiausiai reikia. Jauku, praktiška ir stilinga, be to – taupu ir atsakinga. Juk LED šviestuvai naudoja kur kas mažiau elektros energijos nei įprastos kaitrinės lemputės. LED šviestuvai po spintelėmis patogiai apšvies stalviršį ir gaminamą maistą.

Madinga tekstilė

Pakeisti virtuvės nuotaiką paprasta. Keli spalvingesni akcentai – margos užuolaidos, staltiesės - padės sukurti jaukų interjerą. Kėdžių pagalvėlės, staltiesės, naujos užuolaidos – tai paprastas būdas atsinaujinti sulaukus pavasario. Tokioje virtuvėje visada bus jauku ir gera.

IKEA

Jei pritvirtinsite karnizą aukščiau lango viršutinės dalies, jums pavyks virtuvei suteikti daugiau šviesos ir vizualiai padidinti langą. Rinkitės karnizą ilgesnį negu lango plotis, kad užuolaidos langą įrėmintų, o ne dengtų jo kraštus. Mažai virtuvei lengvų ir šviesių spalvų roletai, užuolaidos ar žaliuzės suteiks dar daugiau šviesos.

IKEA

Stilingos ir jaukios smulkmenos

Individualus stilius neturėtų būti siejamas su brangumu. Kūrybiškai naudodami netradicines ir nebrangias medžiagas, virtuvei suteiksite išskirtinumo ir daugiau „savęs“. Stilingos smulkmenos – tai tikrai aukso gysla virtuvei pagyvinti. Spindintys ar skaidrūs aksesuarai – vazos, dėžutės smulkmenoms, rėmai paveikslams ir fotografijoms, skirtingi šviestuvų gaubtai – pagyvins jūsų aplinką ir padarys jaukesne.

IKEA

Nukreipti dėmesį nuo virtuvės mažos erdvės padės veidrodžio, fotografijų, paveikslų ir kitų aksesuarų išdėstymas ant sienos. Jeigu du daiktus pakabinsite vieną virš kito, aukščiau arba žemiau akių lygio, ir lubų aukštis, ir pati patalpa vizualiai padidės.

IKEA

Virtuvėje kiekvienas kvadratinis centimetras turi atitikti jūsų stilių. Sieninės plokštės apsaugo sienas nuo maisto ir skysčių dėmių (juk gaminimo įkarštyje gali nutikti bet kas) ir yra ypač lengvai valomos. Belieka išsirinkti norimą plokštės spalvą ir raštą, kad virtuvė taptų išties išskirtinė. Virtuvės sienas atnaujinsite ir apsaugosite su sieninėmis plokštėmis LYSEKIL – jas labai lengva pritvirtinti ir prižiūrėti. Jūsų virtuvės dizainui išskirtinumo suteiks durelės KALVIA – jų raštas bus įvairesnis jei montuosite apverstas.

IKEA

Daugiau žalumos

Daugiau žalumos suteikti virtuvei yra taip paprasta ir be galo gražu, ir išlaidų turėsite mažai. Augalai namuose gerina gyvenimo kokybę, padeda puoselėti ryšį su gamta ir pasauliu. Dvejojantiems belieka pasitelkti fantaziją – galėsite įsirengti nuo „kabančių sodų“ iki žaliuojančių lentynėlių.

IKEA

Augalai su žemyn svyrančiomis šakomis ir nestambiais lapais papildys virtuvės interjerą. Nedidelės našlaitės ar orchidėjos harmoningai įsilies į pačią mažiausią patalpą.

Verta išnaudoti sienas – vertikaliai kabinti ir laikyti galėsite ne tik prieskoninius augalus, bet ir mažas eglutes, narcizus, taikydamiesi prie metų laiko.

IKEA

Jei žalumynų pavasarį sudygo per akis, o laisvos vietos ant palangės mažoka, galvosūkį padės išspręsti pakabinami daiktų saugojimo FINTORP serijos moduliai. Virš stalviršio horizontaliai pakabinkite skersinį ir susikurkite būtent jūsų poreikius atitinkantį derinį žalumynams auginti. Tai ne tik paranku, bet ir stilinga.

IKEA

Užsakymo nr.: PT_74202168

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis